Baklažanų ritinėliai su mocarela

Ritinėliams:
1 didelio baklažano
1didesnės cukinijos
3-4 pomidorų
3-4 mocarelos kamuoliukų
4 skiltelių česnako
džiovintų ar šviežių bazilikų, druskos, pipirų
1 kiaušinio ir miltų apvolioti

padažui:
2 skiltelių česnako
4-5 šaukštų balzamininio acto
6-7 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto šviežiai spaustų citrinų sulčių
žiupsnelio cukraus ar medaus

Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustyti centimetro storio griežinėliais, apibarstyti druska, pipirais, bazilikais ir grūstais ęesnakais. Palikto 10 minučių pastovėti.
Daržovių griežinėlius apvolioti kiaušinio palinyje ir miltuose, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 8-10 minučių.
Daržovės susloksniuoti su mocarela ir vėl šauti į 170 laipsnių orkaitę 5-7 minutėms arba kol išsilydis sūris.
Kol kepa ritinėliai, sumaišyti visus padažui skirtus produktus. Jei padažas pasirodys saldokas, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių (arba balzamininio acto) ir aliejaus.
Iškeptus ritinėlius sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite padažu.


Iš knygos "Vegetariški patiekalai. 100 gerų receptų gerai sveikatai"