Cannelloni

Super Mamose receptų skyrelyje parinkau keletą Cannelloni receptėlių. Tiesa, ne visi be mėsos, bet juos galima modifikuot:

"Man cannelloni patys mėgemiausi su varškės ir špinatų įdaru (apvirtus špinatus sumaišai su varške, galima dėti šiek tiek kmynų, įvairių prieskonių, šlakelį grietinėlės arba pienuko). Canneloni įdarau neapvirtus, tada juos beveik visus užpilu beshamel padažu (sviesta kepinti su miltais, tada skiesti pienu, deti druskos).
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada letai, visuomet maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir kt. prieskoniais ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
toks pat padažas gaminamas ir lazanijai."


"Kimšti galite ir varške maišyta su morkom ir kapotais žalumynais, varške su razinom. Padažas geriausia baltas."

"As dar gaminu su varskes idaru, i varske itrinu kiausini, prieskoniu, cesnaku, itarkuoju fermentinio surio ir prikemsu i zalius caneloni. Padaza tai darau is grietines, prieskoniu, sviesto, siek tiek vandens ir surio uztarkuoju, labai skanu"
ARBA
"varske sumaisyta su cesnaku, pipirais, druska ir kiausiniu.
makaronai sukimsti buvo troskinami keptuveje grietineles padaze.
pabaigoje uzbarsciau tarkuoto surio."

"Aš kadangi mėsos neesu didelė mėgėja, tai canelloni dažniausiai gaminu su įvairių sūrių įdaru ir dar su špinatais. Imu pvz. sūrį su mėlynaisiais pelėsiais, ricotta, dar kartais mozzarella, viską sumaišau, dar špinatų sutrintų įmaišau irgi, tada įmušu kiaušinį, prikemšu makaronus, sudedu į indą, užpilu bešamel padažu ir užkepu su sūriu."

"Canelloni darau taip: paruosiu pomidoru padaza (tik svogunas ir konservuoti pomidorai ir bazilikas). Idarui pakepinu svoguna, morka,jei yra saliera arba pievagrybus, farsa (idealu puse per puse kiauliena ir jautiena), smulkiai supjaustau virta kiausini, kubeliais mocarela, imusu kiausini ir viska ismaisau. Sia mase, pripildau canelloni, uzpilu pomidoru padasu, ant virsaus truputis sviesto ir surio, uzdengiu ir pasaunu i orkaite. Turi but skanu ir su ricotta ir spinaitas."

"Pusė kilogramo kalakutienos faršo pakepinau keptuvėj su svogūnu, prieskoniais, sumaišiau su dviem pakeliais varškės, įpyliau šaldytų žalių žirnelių pusę pakelio, picos prieskonių, česnako ir kitokių prieskonių, įmušiau porą kiaušinių ir viską išmaišiau... įdarą ragaukit, kad būtų skanu wink.gif prikimšau canelonius, sudėjau į tefloninę kepimo skardą, užpyliau vandeniu, kad ne visai pilnai apsemtų, pabarsčiau lydytu sūriu ir pašoviau.. po keliolikos min supyliau grietinėlę."

Padazas: pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, kokias 5 min. patroskinti. Paskui susmulkinam su blenderiu, idedam grietine ir prieskonius.

Virtas pomidorų padažas
4 valgomieji šaukš.aliejaus
4 valgomieji šaukš.vandens
1 smulkintas svogūnas
1 susmulkinta česnako skiltis
0.5 kg smulkintų šviežių pomidorų arba 1 indelis (apie 400-500g) konservuotų pomidorų su skysčiais
2 valgomieji šaukšt. raudonojo vyno acto ( aš dedu kartais ir baltą)
keli bazilikų ar petražolių lapai
žiupsnelis druskos ir smulkintų juodųjų pipirų

"Pakaitinti aliejaus ir vandens mišinyje svogūną,kol jis taps permatomas.Įmaišyti česnako skiltį ir pomidorus.Jei naudojate šviežius pomidorus,įpilkite truputį vandens.Vyno actas pridės aštrumo,cukrus sumažins rūgštumą ir sustiprins pomidorų skonį.Pavirinkite 20 min,prieš patiekdami apibarstykite druska,pipirais ir žalumynais.Padažą sutrinu su blenderiu ir suverčiu ant cannelloni,tada belieka ant galo sūris"


Esu pašėlusi Cannelloni mėgėja, tad...
...patikrintas būdas, kaip greitai prikimšti Canellonni: paimate maišelį (pvz. šaldymui produktų skirtą), pridedate į jį įdaro, nukerpate kampą ir farširuojate, kaip su kulinariniu maišu.
Naudodamosi tokia metodika, Canelloni galite prikimšti kuo tik širdis geidžia - troškintomis daržovėmis su sūriu, varške su špinatais, faršo įdaru, bulvių įdaru, ir daug daug kuo, nepriklausomai nuo masės konsistencijos

DAR: vieton cannelloni galima naudoti tokias dideles kriaukles ;)