Pratimukai "jojiko kelnėms"

Tai va. Žadėti pratimai. Juos reikia daryti kasdien ilgą laiką. Pratimai nesudėtingi, bet sunku juos teisingai nupasakoti, parodyti daug paprasčiau...
1) Pradinė padėtis gulim ant nugaros, kokos sulenktos per kelius ir išskėstos. Vieną koją lenkiam į vidų, kol kelias pasiekia grindis. Vėl grįžtam į pradinę padėtį. Na ir taip pat su kita koja.
2) Toliau pratimas, kurį čia jau kažkas rašė, t.y. stovint keturiom sulenktą koją kelti į šoną, tiksliau ne visai į šoną. Na jei įsivaizduotume, kad koją mojam atgal, po to įsivaizduojam, kad koją keliam į šoną, tai tarpinė padėtis tarp atgal ir į šoną bus ta, apie kurią kalbu. Nemoku papasakoti, bet pabandžius daryti pratimą jaučiasi, kaip tempiasi reikiami raumenys.
3) Ir trečias pratimas su kėde. Čia dar sudėtingiau žodžiais nupasakoti, bet jis tikrai geras. Pastatom nusuktą kėdę su atlošu prieš save, na kad atlošas būtų arčiau mūsų nei sėdimoji dalis. Laikomės rankomis už atlošo. Sėdam ant grindų taip, kad kairė koja būtų pariesta įpriekį kaip turkiška poza sėdėjimui, o dešinė atmesta į šoną tiek, kiek įmanoma ir per kelią sulenkta 90 laipsnių kampu. Dabar dešinės kojos blauzdą pakeliam nuo grindų šiek tiek, bet kelis lieka padėtas ant grindų. Tai čia pradinė padėtis buvo. Dabar visą tą dešinės kojos konstrukciją reikia pakelti nuo žemės, suskaičiuot iki 5 ir nuleisti. Taip keletą kartų. Su kaire koja tas pats. Vėliau pakeltą koją laikyt ilgiau. NUGARA TIESI VISO PRATIMO METU. Na kiek tai įmanoma tiesi..
Tai va, turint kantrybės rezultatas garantuotas. Šiuos pratimus mamai parodė kineziterapeutė kažkokioj sanatorijoj. Perspėju, kad trečią pratimą padaryti sunku, nereikia iš karto persitempti, nes skaudės kojas. Iš karto net gali nepavykt padaryti, pvz aš tik su dešine koja iš pirmo karto padariau, kairės neatkėliau