Mano kalbeta "daigintu grudu sriuba" pagal G.Malahova:
Imama kokiu trejeta vidutiniu bulviu,pora svogunu,dvi morkos.Darzoves susmulkinamos ir imetamos i verdanti vandeni(mazdaug 400ml),idedamas lauro lapas ir kt prieskoniai.Virti kokias 20 min kol darzoves isvirs.I isvirusia ir nuimta nuo ugnies sriuba,ideti 2-3 saukstus daigintu grudu.Palikti pastoveti 10-15 min ir tuomet ragauti.

As pati,kai verdu tokia sriuba,idedu dar supjaustyto saliero gumbo,siek tiek kopusto.Pagardinu krapais,petrazolemis,cesnaku.Ziemos metu naudoju dziovintas zoleles.
Si sriuba ypatingai siuloma saltu periodu ir "vejo" konstitucijos zmonems,kuriems nuolat salta... smile.gif Si sriuba labai stiprina imuniteta bei sildo.Tinka valymo periodu,ar po bado.

Mano megiamas darzoviu troskinys:
Mazdaug vienodomis proporcijomis-saliero saknis,morkos,sparagines pupeles,svogunai,paprika,kopustai,pomidorai susmulkinami,sutarkuojami.Darzoves dedamos i puoda ir uzpilamos vandeniu.Jei daugiau vandens,gausis labiau panasi i sriuba,maziau-troskinys.Troskinama apie 20-25 min.Jau i pabaiga pagardinti cesnaku,zalumynais.Galima ipilti pomidoru sulciu(bus rugstesne).Druskos pagal skoni.As vartoju sojos padaza.
Si sriuba taip pat valo organizma,reguliuoja medziagu apykaita.Kadangi dietos nesilaikau,ja valgau su rupia duona.

Pati valgau labai daug svieziu darzoviu.Nes man daznai "karsta",nors esu ir labai smulkute ir kaulai styro kur bepaziuresi,kaip juokiasi is manes vyras.. biggrin.gif .Jogurta valgau retai,bet jei valgau,labai patinka sis indiskas receptas,kuris subalansuoja viso organizmo energetika.
Siam receptui reikia 300ml naturalaus jogurto ir 1-2 vidutiniu agurku.Agurkas sutarkuojamas burokine tarka ir uzpilamas jogurtu.Po to gardinama ivairiais prieskoniais:
1/2 a.s. maltu kmynu
1/4 a.s. maltu juodu pipiru(galima ir maziau)
svieziu pjaustytu petrazoliu,druskos pagal skoni
po ziupsneli maltos kalendros,kardamono,gvazdikeliu,cinamono.
Sis valgis gaivina.

Pupeles,pupas ir kt sausus ankstinius,valgau retai ir mazais kiekiais.Labiau valgau zirnelius.Perkuosi saldytus ir siek tiek apvirus,deduosi i salotas.
Didesnese parduotuvese(akropolyje)perkuosi tofu-sojos varske ir susipjauscius kubeliais it feta,gardinu ja salotas.
Taip pat perku sojos gaminius-kepsniukus.Juos palaikius karstame vandenyje,kol isbrinksta,po to siek tiek apkepu su prieskoniais ir valgau su svieziomis darzovemis.