Peršalimas

Is esmes persalimas (kosulys, beganti nosis...) tai susikaupusiu toksinu (gleiviu) salinimas. Ziema ir pavasari, kai valgome maziau darzoviu, vaisiu, maziau judame... del to viso organizmo funkcijos susilpnejusios, daugiau organizme kaupiasi tersalu ir persalimo deka organizmas valosi. Juk ne visi susergame, nors salygos visiems rodos tos pacios. Vadinasi ligos priezastis ne isoreje (sezonas) ,o organizmo viduje (uzsitersimas, nusilpnejimas). Vaistai tik slopina simptomus. Ir kenkia kepenim.
Sergant persalimo ligomis labai svarbu nevalgyti baltymu (pieno produktu), krakmolingu angliavandeniu, cukraus. Nes nuo siu produktu atsiranda gleiviu. Ligos metu reiktu leisti organizmui issivalyti, o ne dar labiau ji apkrauti papildomom gleivem, liga tuomet gali komplikuotis... Pasninkas ir patalo rezimas su knyga, cia idealiausia.

Turiu toki megiama vaista pries persalima:
200g raudono vyno uzvirinti su prieskoniais: kokie 5 gvazdikeliai, saukstelis cinamono, keleta juoduju pipiru zirneliais, muskato riesuto truputis, citrinos zieveliu. Palaikyti kokia 10 min kad prisitrauktu. Jau ne i karsta vyna, imaisyti kokius 3 saukstus medaus. Gerti pries miega, jau esant lovoje.
Arba valgyti medu su cesnaku, santykiu 1:1 pries miega.
Ir kuo daugiau pozityviu minciu.


Daugiažiedė