N. Vokerio rekomenduojama detoksikacija

Norint išgydyti organizmą, pirmiausia reikia jį gerai išvalyti. Mat jame susikaupusios nereikalingos medžiagos labai trukdo sveikimo procesui.
Šalinimo organais laikomi ne tik žarnynas ir inkstai, bet ir plaučiai bei oda.
Pavyzdžiui,
prakaitavimas yra ne kas kita, kaip toksinų pašalinimas iš organizmo.
Inkstai iš organizmo pašalina maisto ir medžiagų apykaitos galutinius produktus,
o žarnynas - ne tik maisto liekanas, bet ir protinės veiklos produktus - žuvusias ląsteles bei audinius.
Nepasišalinusios nereikalingos medžiagos sukelia baltymų irimą, dėl kurio išsivysto toksemija (apnuodijamas kraujas) arba acidozė (padidėja rūgštingumas).

Yra labai efektyvių ir greitų organizmo išvalymo būdų.

Pavyzdžiui, rytais nevalgius reikia išgerti stiklinę tirpalo, gauto 1 stiklinėje šilto arba šalto vandens ištirpinus 1 arbatinį šaukštelį Glauberio druskos (natrio sulfato).
Šis tirpalas organizmo taršalus pritraukia nelyginant magnetas metalo dulkeles.
Toksinai susikaupia žarnyne, o po to pasišalina iš organizmo. Kartais jų būna net 3-4 l.
Kad organizmui nepristigtų skysčių, reikia išgerti 2 l šviežių citrusinių vaisių sulčių, atskiestų 2 l vandens. Šis mišinys organizme sukelia šarminę reakciją.
Jį gaminant, sunaudojami 4 dideli (arba 6 vidutinio didumo) greipfrutai, 2 didelės (arba 3 vidutinio didumo) citrinos ir tiek pat apelsinų.
Atskiestas sultis reikia pradėti gerti praėjus 30 minučių po Glauberio druskos suvartojimo ir gerti kas 20-30 minučių, kol pasibaigia.
Visą dieną negalima nieko valgyti. Jeigu kamuoja alkis, galima sukramsnoti apelsiną ar greipfrutą arba išgerti truputį salierų sulčių.
Prieš miegą reikia padaryti klizmą, į 2 l šilto vandens supylus 1-2 citrinų sultis.

Tokią detoksikaciją reikia daryti 3 dienas iš eilės, kol iš organizmo pasišalina maždaug 12 l toksiškos limfos, o ją pakeičia šarminis skystis.

Ketvirtąją dieną galima pradėti gerti daržovių sultis, valgyti žalius vaisius bei daržoves.

Nereikia nerimauti, jeigu darant detoksikaciją, arba po jos, pasidaro silpna. Tai reiškia, kad organizmas daug jėgų išeikvoja apsivalymui, tad netrukus tapsite energingi ir žvalūs.

Dėmesio: vaikams ir paaugliams negalima duoti labai daug sulčių. Suaugusieji gali per dieną išgerti maždaug 500 ml vienos ar kelių rūšių sulčių.Tokia detoksikacija nerekomenduojama sergant lėtiniu apendicitu.

Reikia pasakyti, kad sumaišytos keleto rūšių sultys organizmą veikia visiškai kitaip, negu vienos rūšies.

Nusprendus gydytis sultimis, būtina žinoti, kas sukėlė ligą, ir kokios sultys gali greičiausiai pašalinti tą priežastį.

Vokerio rekomenduojamos sultys:
morkų, burokėlių, briuselinių kopūstų, kopūstų, salierų, agurkų, kiaulpienių, cikorijos, žaliųjų pipirų, krienų ir citrinų (100 g krienų ir 1 citrina), salotų, petražolių, ridikų bei ridikėlių su lapais, špinatų, pupų, ropių, griežčių, pašarinių ropių, pipirnės, obuolių, kokoso riešutų, greipfrutų, citrinų, apelsinų, granatų.

Sulčių mišiniai ir jų santykiai
Morkų, salierų, petražolių, špinatų (7:4:2:3).
Morkų ir burokėlių su lapais (13:3).
Morkų, obuolių ir burokėlių (7:6:3).
Morkų, burokėlių ir salierų (8:3:5).
Morkų, burokėlių ir kokoso riešutų (1:2:3).
Morkų, burokėlių ir agurkų (10:3:2).
Morkų, burokėlių ir salotų (9:3:2).
Morkų, burokėlių, salotų ir ropių (7:3:2:4).
Morkų, burokėlių ir špinatų (10:3:3).
Morkų, burokėlių ir kopūstų (1:5:10).
Morkų, burokėlių ir salierų (7:4:5).
Morkų ir salierų su lapais (9:7).
Morkų, salierų ir cikorijos (9:5:2).
Morkų, salierų ir salotų (7:5:4).
Morkų, salierų ir petražolių (9:5:2).
Morkų, salierų ir ridikų ar ridikėlių (8:5:3).
Morkų, salierų ir špinatų (7:6:4).
Morkų ir agurkų (12:4).
Morkų ir kiaulpienių (13:4).
Morkų, salotų, pupų ir briuselinių kopūstų (4:4:3:3).
Morkų ir petražolių (12:4).
Morkų, špinatų, ropių ir pipirnės (8:4:2:2).
Morkų, ropių ir pipirnės (10:3:3).
Morkų ir pipirnės (12:4).
Morkų ir obuolių (9:7).
Morkų ir krapų (9:7).
Greipfrutų, citrinų ir apelsinų (6:3:7).
Morkų ir apelsinų (11:5).
Morkų ir granatų (11:5).
Morkų, burokėlių ir granatų (9:3:4).
Morkų, salotų ir granatų (7:5:4).
Kopūstų ir salierų (5:11).
Salierų, agurkų, petražolių ir špinatų (8:3:2:3).
Salierų, agurkų, ropių (10:4:2).
Morkų, briuselinių kopūstų ir pupų (6:6:5).