Apie organizmo valymą

Organizma galima valytis ivairiai. Cia priklauso nuo zmogaus psichloginio ir fizinio pasiruosimo.

Geriausia tai viena diena per savaite nieko nevalgyti, o gerti tik svaru distiliuota vandeni. Svarus paprastas vanduo - geriausias valytojas.
Svelnesnis valymas butu sulciu gerimas. Geriausiai tam tinka, jei sveikas skrandis, citrinu sultys: mazdaug puse citrinos isspaudziama i stikline vandens. Citrinos sultys atstato zarnyno mikloflora, gerina peristaltika, normalizuoja holesterolio kieki, ypac gerai tirpdo toksinus, slakus, riebalus.. palengvina bei pagreitina siu valymasi is organizmo.
Taip pat puikiai tinka obuoliu sultys skiestos su vandeniu. Jos ypac gerai valo inkstus, gerina peristaltika, gydo migrena, naikina mikrobus...
Galima gerti ir apelsinu sultis skiestas perpus su vandeniu. Gerai valo kepenis, gerina peristaltika...
Arba kitokiu megiamu rugstesniu vaisiu, nes rugstis geriausiai valo ir tirpdo slakus ir kt tersalus. Geriausia skiesti su vandeniu 1:1, nes grynu sulciu gerimas, o ypac namie isspaustu, gaunasi maistas. O be to, gali imti griauzti skrandi bei nesveika dantu emaliui. Tuomet tokias sultis patariama gerti pro siaudeli, nes taip maziau kenkia.
Taciau jei padidejes skrandzio rugstingumas, esant zarnyno ligoms.. vietoj rugsciu sulciu rinktis saldesnias arba darzoviu sultis.
Galima visa diena gerti erskeciu arbata. Taip pat labai gerai valo.

Kaip taisyklingai atlikti valyma, kad butu maksimali nauda:
Diena pries valyma valgyti vien augalini maista, isbraukti bet koki gyvulini maista, sumazinti krakmolingu produktu, o ypac vakare. Kuo daugiau darzoviu ir vaisiu. Vakare isgerti svelniai zarnyna liuosinancios vaistazoliu arbatos (vaistinese yra nemazas pasirinkimas). Kitos dienos ryte mazdaug kas dvi valandas geriamas vanduo arba vanduo su sultimis. Kita diena, po valymo dienos, valgomas taip pat augalinis maistas be jokio gyvulinio. Pusryciams labiausiai tiks vaisiai, o dienos metu zalios darzoves. Geriausiai ir be riebalu. Sekancia diena - jau kaip iprasta.
Iskrovos dienos, kai valgomas visos dienos metu tik vienos rusies produktas (obuoliai,kefyras,darzoves...) geriausia ir tiksliausia laikytis po "apsivalgymo dienos". O vandens ar sulciu organizmo valymo nereiketu laikytis..


Daugiažiedė