Apie baltymus

Kalba apie baltymus nebūtų išsemta, neaptarus mėsos vartojimo, nes būtent mėsa yra laikoma puikiu baltymų šaltiniu.Dėl baltymų suvalgomi kalnai mėsos.Dažnai yra sakoma:"Nuo mėsos stipriau". Pasvarstykime apie tai. Pažiūrėkime ką ėda stipriausi žemės žvėrys: jaučiai, arkliai, mulai, drambliai, kupranugariai. Ką jie ėda? Lapiją, žolę ir vaisius.Ar esate regėję sidabrianugarę gorilą? Fiziologiniu požiūri ji labai panaši į žmogų ir neįtikėtinai stipri.Nors didesnė už žmogų tik tris kartus, stipresnė net trisdešimt kartų! O koks jos maistas?Vaisiai ir kiti augalai. Ir tik tada ėda kitą maistą, kai pasibaigia vaisiai.Valandėlei pamirškite ką jūs girdėjote apie mėsos valgymą.Žmonės mėgsta jaunų jautukų mėsą todėl, kad jų baltymai kone tobuli.O ką ėda jautukas, kad susidarytų šie baltymai? Mėsą? Ne! Grūdus ir žolę. Moksliniai duomenys liudija apie mėsos valgymo naudą, o blaivi nuovoka mums sako ką kitą.Taigi, ar reikia žmogui valgyti mėsą? Žmonės, gerai išmanantys šį dalyką, su ironija žiūri į tuos teiginius, nes baltymai organizme nesusidaro valgant baltymus.Baltymai susidaro iš maiste esančių aminorūgščių.Baltymai susidaro iš maiste esančių baltymų tik tiek, kiek iš jo yra sunaudojama aminorūgščių. Mintis, jog suvalgę jautienos, kiaulienos ar vištienos organizme pasigamins baltymai, yra absurdiška.Gyvuliniai baltymai yra gyvuliniai baltymai. Jei norite perprasti baltymų gamybą, reikia nutuokti apie aminorūgštis.