Aguoniuko pyragas

1 a.š cukraus, 1 kiaušinis, 1 didelis šaukštas pieno, 200 gr sviesto (galima ir kepimui skirto margarino, bet su sviestu skaniau)
2 a.š actu nuplikytos sodos (aš dėjau analogišką kiekį kepimo miltelių)
0,5-1 stiklinė aguonų
1 indelis kondensuoto pieno, miltų

Išsukame cukrų, kiaušinį, pieną, kep. miltelius. Supilame ištirpintą sviestą, suberiame aguonas. Dedame miltų tiek, kad neliptų prie rankų, būtų net sausoka, bet nebyrėtų į gabalėlius lotuliukas.gif čia sunkiausia dalis, nes sunku nustatyti, kada jau tinkama...tik patirtis gali padėti.
Padaliname tešlą į 3-4 gabalėlius, gabalėlius suvyniojame į foliją ir 1-3 val laikome šaldytuve. Po to išimame ir nuvynioję foliją vieną gabalėlį sutarkuojame burokine tarka ir trupinius kepame skardoje (sausoje, be vašk. pop). Taip iš eilės sutarkuojame visus gabalėlius, iškepame trupinius. Tada visus trupinius užpilame kondensuotu pienu ir gerai išmaišome, tada dedame į norimą formą ir stipriai stipriai suslegiame. Suslėgti reikia itin gerai, kad nepasitaikytų oro tarpų, tada pyragas bus trupantis...ir paliekame iki kitos dienos. skanaus!

p.s kondensuotas pienas turi būti 1 val. pavirintas