Keli receptai alergiškiems žmonėms

Šparaginių pupelių troškinys.
4 valgomieji šaukštai sviesto ghi
2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų garstyčių sėklų
1 arbatinis šaukštelis kumyno sėklų (kmynu)
¼ arbatinio šaukštelio maltos uoginės paprikos (raudonoji pipirai)
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
450gr šparaginių pupelių (supjaustytų gabaliukais)
½ stiklinės vandens

Įkaitiname sviestą ghi. Suberiame garstyčių, kumyno. Kai garstyčios pradės šaudyti, įdėkite uoginės paprikos, pupeles ir išmaišykite. Kepkite 2-3 min. supilkite vandenį ir uždarę dangtį troškinkite 10-12 min, kol šparaginės pupelės suminkštės. Atidenkite dangtį ir sudėkite likusius komponentus. Padidinkite ugnį ir virkite, kol išgaruos visas vanduo. Skanaus.

Troškintos daržovės.
1 Cukinija
100gr kalafiorų
1 morka
½ stiklinės vandens
¼ arbatinio šaukštelio malto muškato riešuto
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio juodųjų garstyčių (zirneliais)
2 lauro lapai
½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
2 valgomieji šaukštai sviesto ghi

Nuplauname ir supjaustome daržoves.
Įkaitiname sviestą ghi, sudedame garstyčias, lauro lapus ir laukiame, kol iššaudys garstyčios. Sudedame muškato riešutus, ciberžolę, greitai išmaišome, suberiame daržoves, permaišome ir uždengę patroškiname apie 5 min. Supilame vandenį, pasūdome ir troškiname kol daržovės suminkštės

Avižų košė.
5 stiklinės vandens
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ stiklinės razinų
1+1/3 avižinių dribsnių
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
½ arbatinio šaukštelio malto kardamono
medus pagal skonį

Nedideliame puode užvirti vandenį, druską ir razinas. Į verdantį vandenį supilti avižų dribsnius, cinamoną ir kardamoną. Dar kartą užverdame. Uždaryti ir sumažinus ugnį virti, kol suminkštės. Pateikite su medum.