Vakarinis apetitas

Vakarinis apetitas nevaldomai uzgriuna tuomet, kai visos dienos metu alkio jausmas buvo nepasotintas,bet valdomas. Taciau vakare uzgriuna - atsipalaiduoja visa dienos metu spaudziamos spirales jega. Vadinasi, dienos metu reiketu valgyti sociau. Vakare valgyti baltymus, nes sie sotumo suteikia labiausiai ir greiciausiai, be to, vakare ir sveika. Pvz, jogurto, varskes, naturalaus surio.
Taciau nevalgyti dideles porcijos, nes skrandyje nepaliekant “vietos orui”, zymiai ilgiau gauname sotumo signalus, kadangi persivalgius skrandis dirba dvigubai ilgiau. O negaunant sotumo signalu, spejame papildomai privalgyti.. O jei bandoma nevalgyti, atsisakyti pieno produktu, bet juntamas sis vakarinis alkis (ar saldumynu poreikis), vadinasi pereiti prie tokio griezto veganizmo (nevalgoma, mesa, pieno prd..) dar peranksti.
Taip pat svarbu vakare nevalgyti vaisiu, saldumynu bei saldziarugsciu patiekalu. Tai didina, zadina apetita. Pavalgius jie nesuteikia sotumo, atvirksciai-alki.
Alkio jausma malsina sukramcius truputi ridikeliu, sviezio agurko, morkos, kopusto lapu. Arba kavos puodelis.
Apetita malsina kukuruzu purkos. Gaminamos taip: 10g kukuruzu purku suberti i termosa ir uzpilti stikline verdancio vandens. Palaikyti 2val kad pritrauktu. Gerti po 1 valg.s. 4-5 kartus pries valgi.
Apetita malsina ir valerijonas. Imama 70g valerijono saknu ir uzpylus 1l salto vandens (geriausia termose ar sandariam inde), palaikyti para. Ir po to gerti pries valgi po 150g, vakare.
Metos arbata. Net dantis issiplaunant dantu metine pasta apetitas nuslopinamas. Kramtoma guma, galu gale, metine karamele.

Misinys ir norint suliekneti, apetita malsinantis:
50g slamucio, 25g medetku, 15g vaistiniu ramuniu, 10g kraujazoliu, 20g metu, 20g kukuruzu purku, 10g linu seklu, 20g erskeciu. Viska sumalti, sumaisyti ranka ar mesmale. 2valg.s. suberti i termosa ir uzplikyti 0.5 l verdancio vandens. Valanda leisti pritraukti, o dar geriau per nakti. Ir gerti dienos metu, vakare.

Svarbu surasti psichologini nusiraminima ir buda nukreipti save nuo galvojimo apie maista.! Tai gali buti knyga, bendravimas ar sportas (po geros mankstos daznai dingsta apetitas).
Gali padeti smilkalai, nes veikia 'sociai' ir raminanciai, kaip ir raminanti muzika.
Pasidometi akupunktura, nes yra tam tikri taskai, kurie malsina apetita. Cia man sunku zodziais juos nupasakoti ir nurodyti.

Is kitos puses, tas vakarinis apetitas mums uzprogramuotas proproproteviu, kurie sociausiai valgydavo butent vakare, o ne pirmos dienos puseje, po visu darbu, medziokliu, kaip atsipalaidavimo bei poilsio forma.


Daugiažiedė