Meteorai skraido...

Jei tyrimai neparode patologijos,tuomet reiktu sureguliuoti mityba..Dujos susidaro tuomet,kai maistas netinkamai ar nevisiskai suvirskinamas,kai per daug skaiduliniu medziagu,organizmui netoleruojant maistiniu alergenu,esant trukumui zarnyno bakterijom..Meteorizma gali isprovokuoti ir depresija,stresas..
Priminsiu pilva puciancius produktus:ankstines darzoves,kopustiniu darzoviu rusys,ridikeliai,svogunai,pieno produktai,kepiniai su selenom,saldumynai,dziovinti vaisiai,gerimai su angliarugste,alus,gira,alkoholis...
Padeda gerimas arbatzoliu kaip melisa,pipirmete,ramunes,salavijas,kraujazole,anyziai,raudonelis,saldymedis,dede
svos ziedai.
Rekomenduojama valgyti darzoves su svelnia lasteliena,ar kiek apvirtas.Mesa liesa,balta.Atsisakyti mesos konservu,pastetu,rukytu desru,desreliu.Rukyta zuvi keisti i virta ar troskinta menke.Atsisakyti baltos duonos,pyrageliu,mieliniu kepiniu,rinktis ryzius,grikius.Alieju rinktis ne "augalini",o saulegrazu,alyvuogiu.Atsisakyt pieno,o jei sunku,tuomet geriau ozkos pienas bei suris,sojos penas.Maziau kiausiniu.Stengtis nevalgyti sokolado,riesutu daug,paruostu pirktiniu prieskoniu.Nederinti mesos,zuvies(baltymu) su krakmolingais angliavandeniais(bulves,sausos pupeles,baltu miltu gaminiai...
Valgant maista gerai sukramtyti,neskubeti,buti gerai nusiteikus



Pasiulytas meniu yra abstraktus.Tikslingiausia gali sudaryti tik pati,stebedama savojo organizmo poreikius,reakcijas i tam tikra produkta,kas tinka bei patinka butent jam,tavajam.Nebuna vienodo (tiek tiesiogine tiek perkeltine prasme..)vaisto,gydymo visiems!.Kas tinka vienam,gali visiskai netikti kitam.
Dar viena svarbi pastaba-gydantis naturapatija,nereiktu tiketis staigiu pokyciu.Gerti arbatas,gydytis gali prireikti ne maziau menesio ar daugiau..Save tersiame,aliname metu metus,o pagyjimo tikimes po vienos kitos terapijos proceduros...

Jei kils trauka ar upas,gali ismeginti ir Tibeto medicinos patarimais 4u.gif
I stikline silto vandens iberk ziupsneli valgomosios sodos ir isspausk puses citrinos sulciu.Toki gerima isgerk 0,5val-15min pries valgi.Tai padeda nuo duju susidarymo,gerina virskinima,gydo virskinimo sutrikimus,valo virskinamaji trakta.
O jei tos pacios sodos puse puodelio ipilsi i vandeni,besimaudydama vonioje,oda bus minksta,pageres kraujotaka,soda nuims ir ivairius odos isberimus,iserzinimus,infekcijas..
Maista skanink tokiais prieskoniais kaip kardamonas,koriandro,garstyciu maltomis seklomis,muskato riesutas,juodieji pipirai,kurkuma,juros druska.Tik ne visais iskarto.
O jei jau kilo meteorizmas,pamasazuok pilva,aplink bamba(aktyvus taskai..)pagal laikrodzio rodykle.
Arba ikvepk ora-itrauk pilva,iskvepk-ispusk pilva.Taip keleta kartu.Reguliuoja virskinima,apetita,medziagu apykaita.

Nors siulyciau issivalyti zarnyna,jei meteorizmas kankina jau ilga laika.Nes tai pozymis,kad storasis zarnynas "uzkalkejo",apsiterse.80% ligu,patologiju,organizmo veiklos sutrikimu kyla del zarnyno nesvaros.