Dvieju savaičių vegetariška organizmo valymo programa

PIRMA SAVAITE
Ryte tik pabudus,isgeriama karsto vandens,kuris labai gerai isvalo organizme esancius slakus(nevisus ir neissyk.. smile.gif )Vandeni galima paskaninti citrinos sultimis.Mazdaug po valandos isgeriama vaistazoliu arbata arba 20-30min pries pusrycius.
Pusryciai(apie 7-9val): 200-300ml svieziai spaustu morku ar obuoliu:burokeliu sulciu.Galima kiek atskiesti vandeniu.
Pietus(apie 12val):salotos is svieziu darzoviu ir kepta(orkaiteje) ar virta su lupena bulve.Be aliejaus,kaip ir visi patiekalai sia savaite.
Vakariene(apie 18val):darzoviu sriuba ar troskinys is morku,kopustu,svogunu,daigintu grudu... ;arba dvi trys troskintos darzoves:bulve su lupena ,burokelis,kopustas,morka ir kt;arba salotos is svieziu darzoviu;arba vaisiai,uogos pagal sezona,geriausiai musu klimato,o ne atveztines.Kaip ir darzoves.
Vakare pries miega vaistazoliu arbata.Galima su sauksteliu medaus ar be jo.

Taip maitintis visa savaite.Jei juntamas alkis,geriama sulciu,vanduo ir valgomi vaisiai.Galima saujele dziovintu naturaliu vaisiu.Klizmu darytis nereikia,kadangi tokiame racione pakankamai daug lastelienos,kuri naturaliai valys virskinamaji trakta.

ANTRA SAVAITE
Rytetusciu skrandziu tik pabudus karstas vanduo.Veliau vaistazoliu arbata.Kaip ir pirma savaite.
Pusryciai(apie 7-9val):morku arba obuoliu:burokeliu svieziai spaustos sultys;arba vaisiai ar uogos.
Pietus(apie 12val):sviezios darzoves ir pilnagrude kose su trupuciu sviesto(geriausiai tiktu ghi).Pirmiausia valgomos darzoves ir tik po to seka kose.
Vakariene(apie 18val):sviezios salotos arba darzoviu troskinys tik be bulves.Ir augalinis baltyminis produktas,valgomas po darzoviu:ankstiniai,pupeles,lesiai,zirniai,soja ir kt.
Vakare pries miega vaistazoliu arbata.
Tarp valgiu,kaip ir pirma savaite,jei juntamas alkis-vanduo,sultys,suvalgomas vaisius.

Skysciai geriami 10-20min pries valgi,tik nereiktu iskart pries valgi.Ir po valgio praejus 1.5-2val.Valgio metu galima siek tiek gurkstelti vandens.


Darzoves galima ruosti taip:
paruostas supjaustytas sviezias darzoves deti i puoda ir uzpilti verdanciu vandeniu taip,kad darzoves butu apsemtos.Tuomet statomas puodas ant stiprios ugnies ir kai tik darzoves ims “trukcioti”,o vanduo kilti uzvirimui,puoda su darzovemis nukelti nuo ugnies.Darzoves bus karstos ir traskios-tokias valgyti sveikiausia.O gaminimui prireiks keliu minuciu.

Vaistazoliu arbata:

imti po 100g jonazoliu,ramuneliu ziedu,smiltyninio slamucio,berzu pumpuru,ersketuogiu ir saldymedzio saknies ir viska gerai ranka sumaisyti.1valgomaji sauksta su kaupu,uzpilti 0.5 l karsto vandens(geriausia termose)ir palik nakciai prisitraukti.Ryte nukosk ir gerti rytais ,arba 20-30min iki pusryciu ir vakare pries pat miega su 1 a.s. medaus.
Sausas vaistazoles laikyti tamsoje,sandariai uzdarytame stikliniame ar keramikiniame inde.
Kaip paruosti vandeni vaistazolems
Vanduo geriausiai tirpsmo.Jis gaminamas paprastai:uzsaldomas distiliuotas vanduo(ne is krano),o po to savaime atitirpinamas kambario temperaturoje.Taip vanduo isvalomas nuo bet kokios jame esancios informacijos,tampa svarus.Laikyti toki vandeni keramikiniame ar emaliiuotame inde,kuris daugiau jokiems kitiems tikslams nera naudojamas.Kadangi vanduo,supiltas i bendro naudojimo indus,surenka kito maisto informacija ir vandens gydomasis efektas smarkiai sumazeja.Kasdien gaminamas sviezias.
Vanduo kaitinamas tik iki to momento,kai atsiranda daugybe mazu oro burbuliuku.Neuzvirinamas iki gausaus putojancio virimo,nes toks vanduo netinkamas,kaip ir nepakankamai uzvires.Pervirusiame vandenyje sumazeje deguonies,pakinta mikrostruktura,pasidaro kietas.Nepakankamai uzvires,neuzplikys vaistazoliu ir jos neatskleis gydomuju savybiu.Taip pat negalima vandens antrasyk uzvirinti.Kiekvienakart imamas tik sviezias.Dar svarbu vandeni virti emaliuotame ar metaliniame inde,o ne elektriniame virdulyje.Nes elektra taip pat keicia vandens mikrostruktura ir toks vanduo uzmusa vaistazoliu gydomuosius ekstraktus.

Nereiktu atsisakyti vaistazoliu arbatos,nes:
JONAZOLES vartojamos gydymui nuo nervu ligu ir neurologiniu negalavimu,nuo depresijos,nemigos,nuo viduriavimu,gydo zaizdas,skrandzio skausmus.Valo plaucius,kraujagysles, kepenis,inkstus ir slapimo pusle...
RAMUNELIU ziedai-vaistas nuo skrandzio sutrikimu,viduriu putimo,viduriavimo,isberimu,skrandzio ligu,nuo nemigos,persalus,nuo skausmo,veikia raminamai...
SLAMUTIS gerina virskinima,skatina skrandzio sulciu ir tulzies issiskyrima...
Berzu pumpurai pasizymi prakaitavimo,slapimo ir tulzies issiskyrimo poveikiu.Gydo kvepavimo taku ligas,sergant virskinimo ligoms...
ERSKETUOGES-pasizymi priesuzdegiminiu poveikiu,didina organizmo atsparuma pries infekcines ligas,tulzi ir slapima varanciu,zaizdas gydanciu poveikiu.Daug vitamino C,kuris svarbus medziagu apykaitai...
SALDYMEDIS pasizymi priesuzdegiminiu,antinksciu veikla stimuliuojanciu,spazmolitiniu,priesalerginiu,vidurius liuosinanciu,slapima varanciu,kraujagysliu valanciu poveikiu.Gydo skrandzio ligas,persalimo ligas,dermatitus,egzemas,bronchine astma..
Visos kartu zoleles valo ir reguliuoja viso organizmo veikla,stiprina imuniteta,valo kraujagysles,sureguliuoja medziagu apykaita esant antsvoriui,ir daugeli kitu negalavimu..

Kiek valgyti?
Alkio-sotumo jausma galima suskirstyti mazdaug i 10 stadiju:
1 stadija butu,kuomet jauciamas astrus skrandzio skausmas,spazmai,is alkio darosi sipna
2 stadija-alkio jausmas maudziantis,smarkiai gurzgia skrandis
3 stadija-alkio jausmas stiprus,bet pakeliamas
4 stadija-stipraus alkio jausmo nera,taciau noretusi uzkasti
5 stadija-alkis dar juntamas,bet jau slopinamas i skrandi patekusiu maistu
6 stadija-skrandyje dar like vietos,jauciamas lengvas sotumas
7 stadija-sotumo jausmas aiskus,skrandis pilnas
8 stadija-juntamas apsivalgymas,sunkumo jausmas,traukia prie miego
9 stadija-nuo persivalgymo atsiranda pykinimo jausmas,sunku kvepuoti
10 stadija-sustoja skrandis,vemiama...

Krastutinumai nera gerai..Valgyti reiketu esant 3 stadijoje ir baigti esant 6 stadija.

Virskinimo organu bioritmai-didziausias aktyvumo laikas:

JAN periodas-energija aktyvi nuo 5val ryto iki 17val.Tinka valgyti "stipresni"maista,angliavandenius ir krakmolingus produktus kaip riesutus,kruopas,grudus,gyvulines kilmes maista....
IN periodas-energyvi jau pasyvi,maisto energija labiau kaupiama nuo 17val iki paryciu.Tinka valgyti baltymus,darzoves,lengvesni maista...Norintiems numesti antsvori,po 17val valgyti nerekomenduojama.